Шукати в цьому блозі

середу, 10 грудня 2014 р.

Миколаївгаз планує інвестувати 33 млн.грн. в 2015

Публічне акціонерне товариство "Миколаївгаз" оприлюднило проект інвестиційної програми на 2015 рік на своєму офіційному сайті з метою збору зауважень і пропозицій споживачів і громадськості щодо проекту.

Згідно з Програмою, заплановані витрати на модернізацію об'єктів газотранспортної системи Миколаївській області у 2015 році составіляют більше 33 мільйонів гривень, передає прес-служба підприємства.

На підставі розрахунку планових джерел фінансування в 2015 році на підвищення рівня надійності та безпеки газопостачання області передбачено спрямувати такі засоби: на капітальний ремонт газопроводів - 1,4 мільйона гривень, на їх реконструкцію, будівництво та заміну - понад 500 тисяч гривень; на реконструкцію та заміну ГРП і ШРП - 6 мільйонів гривень, на їх капітальний ремонт і кошти електрохімзахисту - майже 4 мільйони гривень.
Крім того, згідно з інвестиційною програмою, в 2015 році ПАТ "Миколаївгаз" планує вкласти 14500000 гривень у придбання й установку 8700 побутових газових лічильників. На придбання сучасних приладів діагностики стану газових мереж підприємство планує витратити понад 1 мільйон гривень.

- Незважаючи на фінансові труднощі, з якими зіткнулася компанія у зв'язку з нестабільним соціально-економічним становищем у країні, ПАТ "Миколаївгаз" несе відповідальність за безпеку своїх споживачів, тому продовжує вкладати значні інвестиції в розвиток газотранспортної системи, - зазначив головний інженер ПАТ "Миколаївгаз" Володимир Покотилов.


Усі заходи, передбачені інвестиційною програмою, здійснюються за рахунок амортизаційних відрахувань і прибутку ПАТ "Миколаївгаз". Але загальне падіння обсягів транспортування разом із зростанням вартості послуг з обслуговування газопроводів ускладнює виконання ліцензійної діяльності компанії. Щоб покрити витрати і в повному обсязі виконати програму модернізіціі та реконструкції газових мереж, на державному рівні має бути вирішено питання про збільшення тарифу на транспортування газу.

Немає коментарів:

Дописати коментар