Шукати в цьому блозі

четвер, 11 грудня 2014 р.

€ -ВІДПОВІНІСТЬ: Вчимося торгуваті за новим правилами

Яких вимог та стандартів дотримуватись, аби вивести свои товари на європейський ринок? Де здобути інформацію, необхідну для успішної роботи з партнерами в Євросоюзі? Відповіді на ці та інші  питання мали змогу здобудуть учасники семінару «€ ВІДПОВІДНІСТЬ: Вчимося торгуваті за новімі правилами», який відбувся 20 листопада 2014 р. в РТПП Міколаївської області.

Фахівці Регіональної торгово-промислової палати й ряду міколаївськіх підприємств - членів Палати пройшли підготовку за курсом «Аналітика загальних вимог ввезення товарів на ринки ЄС» в рамках навчання за програмою «€ ВІДПОВІДНІСТЬ».
Програма здійснюється фахівцямі міжнародного  інституту підприємництва ITSS и Школи міжнародної торгівлі при Донецькій ТПП.

Асоціація з Євросоюзом відкріває нові перспективи для українських віробніків. Плюсами євроінтеграції є скасування и зниженя мита, доступ до одного з найбільшіх світовіх рінків. Мінусами  -  неготовність української продукції відповідати вимогам безпеки товарів, технічним стандартам и регламентам. Що может сделать сам виробник? Вивчити вимоги Європейського Союзу  до своєї продукції, адаптувати її, підтвердити відповідність.

Під час семінару фахівці зовнішньоекономічної діяльності отримали великий обсяг актуальної інформації щодо директив і стандартів ЄС, і на прикладі своєї продукції розібралі вимоги до товару, у відповідності до кодів УКТ ЗЕД, TARIC, СN, з використаних online-інструментів.

- Набута підготовка дозволить фахівцям РТПП Міколаївської області надавати практичну  допомогу міколаївськім підпріємствам, які мают намір експортувати свою продукцію в країни Євросоюзу, - розповідає начальник відділу Сертифікації та декларування Галина Жирнова. - Це визначення кодів товарів відповідно до Європейської класіфікації іІ, відповідно, розміру митних  зборів і квот; надання експортера відомостей про основні вимоги до цього товару, які фіксують  директиви ЄС; детальна інформація про технічні стандарти на дану продукцію.


Торгово-промислова палата має намір розвивати практичну підготовку фахівців, готових надати  індівідуальну допомогу у підготовці українських віробніків до виходу на європейський ринок.

Немає коментарів:

Дописати коментар