Шукати в цьому блозі

середу, 13 січня 2016 р.

Понад 2,5 млрд.грн. податків надійшло до місцевих бюджетів за 2015 рік

Податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та єдиний податок залишалися основою фінансової спроможності місцевого самоврядування.
У січні-грудні 2015 року до місцевих бюджетів міст та районів Миколаївської області платники перерахували 2 млрд. 518,5 млн. грн. податків і зборів. 

При цьому суб’єкти господарювання та громадяни регіону сплатили 1 млрд. 505,1 млн. грн., податку на доходи фізичних осіб. У загальній сумі надходжень цей податок складає майже 60 відсотків. 

Незважаючи на законодавчі зміни, а саме зменшення питомої частки зарахування ПДФО до місцевого бюджету, динаміка збільшення надходжень цього платежу зберігається. Ріст надходжень податку на доходи фізичних осіб напряму залежить від збільшення розміру заробітної плати. Фахівці фіскальних органів області систематично проводять роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо підвищення рівня заробітної плати найманим працівникам, ліквідації схем виплат доходів у «конвертах».

Наступними за рівнем надходжень стали: плата за землю - 14,0 відс. від надходжень до місцевих бюджетів (353,7 млн. грн.), єдиний податок – 12,1 відс. (304,5 млн. грн.), акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – майже 8,0 відс. (196,9 млн. грн.).

Немає коментарів:

Дописати коментар