Шукати в цьому блозі

середу, 6 січня 2016 р.

Зовнішня торгівля послугами Миколаївської області за 9 місяців 2015

Експорт послуг підприємствами Миколаївської області у січні-вересні 2015 року зменшився на 8% і склав 345 млн.долл.США, імпорт - 26,6 млн.долл, що становить 73% від показщників за аналогічний період минулого року.

Найбільшими споживачами послуг миколаївських компаній стали партнери з Швейцарії, на долю яких п рипало понад половину обсягу реалізації (244 млн.долл.США), а також Великобританії, Латвії, Єгипту та Індії. В свою чергу, закуповувала послуги Миколаївська область найчастіше у Великобританії, Угорщини, країн Прибалтики та Кіпру. Експорт послуг до РФ зменшився втричі у порівнянні з 9 місяцами 2014 року, імпорт - вдвічі.

За видами послуг у експорті переважали послуги з переробки матеріальних ресурсів (50,2%) та послуги морського транспорту (32%). Остання галузь стала однією з небагатьох, яка продемонструвала зростання обсягів реалізації послуг. В іноземних партнерів миколаївські підприємства найчастіше користувалися послугами, пов'язаними з торгівлею та посередницькими операціями (50%), а також транспортні послуги (10%).

Немає коментарів:

Дописати коментар