Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 8 січня 2016 р.

МГЗ продовжує роботи з попередження утворення шламового пилу

На Миколаївському глиноземному заводі введена в експлуатацію третя черга спринклерної системи пилоподавлення. Вона дозволить охопити профілактичним змочуванням 50% площі другого шламполя. Надалі ця система буде поширена на всю його територію, повідомляє прес-служба підприємства.

Монтажні роботи на третій ділянці системи пилопригнічення підходять до завершення. Ділянка складається з чотирьох ниток, кожна з яких управляється своєї запірною арматурою дистанційно, за допомогою системи Wi-Fi. Це підвищує оперативність управління системою при різних погодних умовах і стані поверхні шламу.

Для ефективного управління системою пилоподавлення та моніторингу погодних умов МГЗ придбав полупортатівную метеостанцію. Вона - найбільш сучасна з сертифікованих пристроїв такого типу в країні.

Нова станція виробництва американської компанії Davis вимірює атмосферний тиск, температуру і вологість повітря, швидкість і напрям вітру, кількість середньодобових і миттєвих опадів. Прилад математичним шляхом вираховує кількість випарів. Метеостанція дозволить регулювати водний баланс за рахунок розрахунку кількості необхідного надходження свіжої води для підживлення оборотного циклу підприємства.

- Надалі ми плануємо перетворити метеостанцію в систему керування спринклерною системою. А це дозволить в залежності від різних показників погодних умов включати одну, дві, три, або кілька ниток пилоподавлення або виробляти профілактичне змочування, - розповів начальник дільниці шламового господарства та чищення технологічного обладнання Олег Ліпатов.

Немає коментарів:

Дописати коментар