Шукати в цьому блозі

середа, 20 січня 2016 р.

У Миколаївській області вироблено 3,2 тис.далл. виноматеріалів

У 2015 році підприєствами Миколаївської області вироблено 44,365 тис.т винограду, что на 0,7% менше за минулорічні результати, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також дещо скоротилося і виробництво виноматериалів - воно склало минулого року 3,198 тис. далл, що на 1% менше, ніж у 2014 році.

При цьому структура вирощуваних сортів сталабільш різноманітною. За даними Головного управління статистики Миколаївської області, минулого року у структурі сортового складу переробленого винограду найпомітніша частка припадала на Аліготе (10% загальної кількості), Шардоне (9%), Мускат та Каберне Совіньйон (по 8%). Роком раніше на Аліготе і Мускат приходилася третина зібраного винограду.

Середня масова концентрація цукрів переробленого винограду складала 181 г/дм3 (в цілому по Україні – 186,6 г/дм3).

У загальному обсязі вироблених виноматеріалів за груповим асортиментом переважав їх випуск для столових (43%), шампанських та ігристих (37%) вин.

Немає коментарів:

Дописати коментар