Шукати в цьому блозі

суботу, 16 січня 2016 р.

«Зоря» - «Машпроект» впроваджує нові технологічні процеси з використанням 3D-друку

На ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект» введені в експлуатацію три 3D-принтера виробництва компанії 3D Systems (США) - провідного постачальника рішень в області тривимірного друку.
Дві одиниці обладнання призначені для виробництва пластикових виробів, одна - з гіпсовмісткою матеріалу. Планується також впровадження 3D-друку із застосуванням металу.

Використання 3D-друку дозволило значно прискорити дослідно-конструкторські та науково-дослідні роботи при проектуванні нових виробів. Управління металургії ДП «Зоря» - «Машпроект» розробили і випробували ряд технологій, зокрема, отримання виливків неохолоджуваних лопаток на основі надрукованих на 3D-принтері випалюваних моделей. Застосування даної технології дозволило скоротити термін отримання виливків у кілька разів - з 3-6 місяців до 0,5-1 місяці.

Нові технології розроблені з цілого ряду напрямків: виробництво оснащення, виробництво макетних моделей та моделей для аеродинамічних випробувань. Фахівці підприємства продовжують дослідні роботи, зокрема розробляють нові технології для отримання виливків охолоджуваних лопаток.

У 2015 році ДП «Зоря» - «Машпроект» продовжило реалізацію актуальних інвестиційних проектів і для серійного виробництва. Зокрема, готується до введення в експлуатацію нове обладнання для обробки великогабаритних корпусних деталей редукторного виробництва. Його впровадження дозволить істотно скоротити цикл виробництва цього типу виробів.

Немає коментарів:

Дописати коментар