Шукати в цьому блозі

неділю, 17 січня 2016 р.

Проект модернізації фрегата "Гетьман Сагайдачний" готують миколаївські конструктори

ДП "Дослідно-проектний центр кораблебудування" (Миколаїв) забезпечить розробку технічного проекту модернізації флагмана ВМС України, фрегата "Гетьман Сагайдачний".

Як повідомила прес-служба держконцерну в п'ятницю, відповідний контракт на підготовку проекту модернізації військового корабля підписаний між ІСЦ кораблебудування і Міноборони України.

Модернізація технічних засобів флагмана ВМС України дозволить продовжити термін служби, а також забезпечить підвищення боєздатності військового корабля.
У вересні 2015 прем'єр-міністр України арені Яценюк доручив Міноборони передбачити в держоборонзамовлення (ДОЗ) на 2016 рік кошти на модернізацію "Гетьмана Сагайдачного". Модернізація військового корабля в повному обсязі, за його словами, повинна бути завершена в 2018 році.

Довідка: фрегат "Гетьман Сагайдачний" проекту 11351 побудований в 1993 році на потужностях суднозаводу "Залив" (Керч). Екіпаж - 208 чол. Військовий корабель, який будувався як сторожовий корабель, оснащений зенітно-артилерійським, ракетним, мінно-торпедним, протичовновим та авіаційним озброєнням.

ДП "Дослідно-проектний центр кораблебудування" (Миколаїв) - провідний український розробник військової морської техніки, в 2006 році забезпечив розробку проекту нового українського корвета для виконання завдань в операційній зоні Чорного і Середземного морів. Новий український військовий корабель повинен був бути оснащений озброєнням західних виробників корабельного озброєння, включаючи Францію, Німеччину, Італію. В рамках укладеного у 2009 році з Міноборони контракту 2012 році на потужностях ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ, Миколаїв) було розпочато будівництво першого українського корвета "Володимир Великий".

Немає коментарів:

Дописати коментар