Шукати в цьому блозі

четвер, 4 серпня 2016 р.

Доступ до родовища урану в Миколаївській області намагалися отримати партнери «Саші Браслета», якого пов'язують зі Злочевським та Аваковим - ЗМІ

Як повідомляло InsheTV, прокуратурою Миколаївської області розпочато кримінальне провадження за фактом підробки товариством з обмеженою відповідальністю документів для видобутку уранових руд на території Михайлівського і Сафоновского родовищ Казанківського району.

Спеціальний дозвіл на користування надр в березні цього року Миколаївська обласна рада видала ТОВ «Атомні енергетичні системи України»


За даними видання «НАШІ ГРОШІ«, ця компанія пов'язана з якимсь Олександром Павлюченко, якого в ЗМІ називають кримінальними авторитетом Сашко Браслет і вважають партнером як колишнього міністра екології Миколи Злочевського, так і нинішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

ТОВ «Атомні енергетичні системи України» було зареєстровано в серпні 2015 року в селі Миколаївка Казанківського району на Миколаївщині. Засновниками фірми виступили Данило Бєляєв, Олександр Настенко і Роман Дружбін.

Роман Дружбін є співзасновником ряду фірм, які з осені отримали від обласних рад та Держгеонадр кілька дозволів на дослідно-промислову розробку родовища літію в Кіровоградській області, урану в Миколаївській області, нафти і газу в Харківській області. Кілька підприємств, де співзасновником є ​​Дружбін і Настенко, в даний час ведуть роботи з доступом до родовищ титану та берилію в Житомирській області, на нафтогазових покладів в Полтавській області.

За даними ЗМІ, ці фірми як і раніше використовувала фактор наявності в них майнового комплексу для отримання бажаної ділянки надр.

Дружбін - це колишній бізнес-партнер по ТОВ «Центральна нафтогазотранспортна компанія» Олександра Павлюченка, якого в ЗМІ називають кримінальним «авторитетом» на прізвисько Саша «Браслет».

Сьогодні Павлюченко є помічником нардепа з «Народного фронту» Ігоря Котвицького, який в свою чергу є давнім бізнес-соратником міністра МВС Арсена Авакова.

Котвицький прославився висновком в минулому році $ 40 млн. З ТОВ «Крим Петролеум Компані», яка видобувала газ в Криму спільно з ТОВ «Кримтопенергосервіс» побіжного міністра екології Миколи Злочевського.
У середині 2000-х Павлюченко був саме помічником Злочевського.

Також, за даними «Дзеркала тижня», підконтрольне раніше Злочевського ТОВ «Ютекснафтогаз» останнім часом перейшов під контроль оточення Авакова.

Немає коментарів:

Дописати коментар