Шукати в цьому блозі

вівторок, 2 серпня 2016 р.

Акціонери «Миколаївобленерго» змінили склад Наглядової ради та розподіліли дівіденди

Вчора, 28 липня, відбулися загальні збори акціонерів Публічного акціонерного товариства «Миколаївобленерго».
Акціонери змінили склад Наглядової ради та розподілили дивіденди, отримані товариством за 2015 рік.



Про це повідомляється в офіційній інформації ПАТ «Ніколаевобенерго» для Національної Комісії з цінних паперів і фондового ринку.

Припинено повноваження голови Наглядової ради Лепявко Ірини Миколаївни, а також всіх членів Наглядової ради: Кальніченко Валентини Анатоліївни, Яковлєва Юрія Віталійовича, Балан Руслани Василівни, Ничипорчук Андрія Григоровича (все- представники Фонду держмайна України), а також двох юросіб-членів Ради, VS Energy International N.V. і ТОВ «ВС Енерджi IНТЕРНЕЙШНЛ Україна».

У нову Спостережну раду обрані Сачивко Андрій Іванович, Лепявко Ірина Миколаївна, Єсипенко Людмила Миколаївна, Холоднова Ірина Петрівна, Візир Олександр Сергійович, все - представники ФДМ України. Також до складу наглядової ради введені Токарська Олена В'ячеславівна і Онищук Олександр Адамович, обидва представники акціонера ТОВ «Венчурнi Iнвестіцiйнi проекти».

Нагадаємо, що напередодні зборів ряд ЗМІ, з посиланням на журналіста Сергія Іванова, поширили інформацію про те, що в ході зібрання буде переданий над «Миколаївобленерго» російському капіталу, в особі «Венчурнi Iнвестіцiйнi проекти», афілійованої з групою VS Energy Олександра Бабакова, і Костянтину Григоришину, оскільки кандидатура останнього, Борис Попов, нібито буде призначений на посаду генерального директора товариства.

Фактично, в Наглядовій раді всього лише відбулася заміна представників акціонерів, пов'язаних з групою VS Energy: з двох юридичних осіб на Токарський та Оніщука. Обидва вони є співробітниками ТОВ «ВС Енерджi IНТЕРНЕЙШНЛ Україна», і представляють акціонера «Венчурнi Iнвестіцiйнi проекти», який діє в інтересах і за рахунок «Міжрегіонального венчурного фонду».

Офіційне повідомлення не містить інформації про зміну генерального директора ПАТ «Миколаївобленерго».

Також акціонери прийняли рішення про розподіл дивідендів за 2015 рік:
5% - до резервного капіталу;
- 20% - до фонду розвитку виробництва Товариства;
- 75% - на виплату дивідендів акціонерам Товариства.
Дивіденди за 2015 рік встановлено в розмірі 10 млн. 070 тис. 250,0 грн.

Нагадаємо, що 70% акцій ПАТ «Миколаївобленерго» належить державі в особі ФДМ, 13,16% - ПАТ «Херсонобленерго», ще 16,8% - 26 юридичним та півтори тисячі фізичних осіб

Немає коментарів:

Дописати коментар