Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 5 серпня 2016 р.

Поглиблення Південного Бугу: хто і чому проти

Як ми повідомляли, компанія «НІБУЛОН» реалізує в Миколаївській області масштабний інфраструктурний проект, який включає в себе розчищення русла і поглиблення Південного Бугу, будівництво сучасного перевантажувального комплекс біля Вознесенська і будівництво на суднобудівному заводі «НІБУЛОН» буксирів і несамохідних суден, спроектованих для перевезення зерна та інших вантажів. Загальна вартість цього інвестиційного проекту - 30 млн. доларів. Проект знаходиться на останньому етапі реалізації - термінал вже приймає зерно нового врожаю, а по річці - поки до Нової Одеси - вже рухаються каравани з буксирів і барж, навантажених зерном.



Нагадаємо, до 1991 року по Південному Бугу перевозилося до мільйона тонн будівельних вантажів і всього 50 тис. Тонн зернових з Нової Одеси. Зараз це буде близько 1 млн.тонн зернових вантажів компані «НІБУЛОН» і близько 1 млн. тонн будівельних вантажів. Таким чином річка дозволити зняти з автомобільних доріг області навантаження в 2 млн.тонн, «прибрати» близько 100 тисяч вантажівок, істотно знизити кількість шкідливих речовин, що потрапляють в атмосферу з вихлопними газами.

Здавалося б, кожному жителю області зрозуміло: інфраструктурний проект «НІБУЛОНа» - це нові робочі місця, податки до бюджетів, соціальні програми для місцевих громад, це нове життя для прибережних сіл і нові можливості для економіки регіону.
Однак виявилося, що не для всіх це важливо і не всім зрозуміло.

Миколаївська блогерша Муза Махова назвала розчищення русла Південного Бугу мало не екологічною катастрофою, її несподівано підтримав екс-губернатор Олександр Садиков.

 І хоча керівництву «НІБУЛОНа» радили не звертати уваги на цей дивний творчий інтернет-дует, в компанії вирішили скористатися цим приводом для того, щоб розповісти громадськості, журналістам і депутатам всіх рівнів про те, що таке днопоглиблення, як воно здійснюється на Південному Бузі, як виглядає і «відчуває» себе річка до цього і що відбувається після. До складу робочої групи увійшли і профільні фахівці.

З повним матеріалом мжна ознайомитися за посиланням http://inshe.tv/economics/2016-07-15/142133/

Немає коментарів:

Дописати коментар