Шукати в цьому блозі

понеділок, 9 березня 2015 р.

Промислове виробництво в Миколаївській області зросло на 1,2%

За даними Головного управління статистики в Миколаївській області, за підсумками 2014 року по порівнянні з 2013 роком промислове виробництво в Миколаївській області зросла на 1,2%, що зумовлено збільшенням обсягу продукції на підприємствах електроенергетики - на 38,2%.

Так, атомною електростанцією випущено електроенергії на 6,1 млрд.кВт-годин більше, ніж за 2013 (на 44,8%). Також на 4,2% більше випущено електроенергії електростанціями, що використовують поновлювані джерела енергії (вітру і сонця). В той же час, на 18,7% знизилося виробництво електроенергії на теплових електростанціях, на 10,9% - на гідроелектростанціях.
В інших галузях промисловості випуск продукції зменшився, зокрема, на підприємствах текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів - на 29,9%, добувній промисловості і розробки кар'єрів - на 14,6%, машинобудування - на 8 , 5%, металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів - на 6,1%, з виробництва гумових та пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (будівельних матеріалів) - на 6%.
У виробництві харчових продуктів та напоїв обсяг продукції знизився на 2,5%. Серед основних видів продукції значно зменшився випуск майонезу - на 63,8%, кетчупу і томатних соусів - на 56,6%, маргарину - на 52,7%, ковбасних виробів - на 33,1%, жирних сирів - на 29,9 %, свіжого або охолодженого м'яса великої рогатої худоби - на 28,1%, борошна - на 21,2%. Також істотно знизився випуск пива. У меншій мірі скоротилося виробництво консервованих овочів з додаванням оцту - на 16,9%, згущених молока і вершків - на 13,6%, натуральної мінеральної газованої води - на 13,2%, фруктових, овочевих соків і їх сумішей - на 12, 2%, хліба і хлібобулочних виробів - на 11,9%, свіжого неферментованого та кисломолочного сиру - на 11,3%, круп - на 10,5%, макаронних виробів - на 8,1%, рідкого обробленого молока - на 7, 4%.
Разом з тим, зросло виробництво виноградного вина - на 3,1%, безалкогольних напоїв - на 3,3%, соняшникової нерафінованої олії - на 18,6%, натуральної мінеральної негазованої води - на 18,9%, молоковмісних продуктів - на 39 %, консервованих натуральних овочів - на 43,5%, бурякового цукру - на 49,6%, переробленої або консервованої риби - на 52,6%, спредів - на 53,7%, м'ясних готових і консервованих продуктів - на 70,4 %, коньяку - в 3 рази.

Немає коментарів:

Дописати коментар