Шукати в цьому блозі

суботу, 14 березня 2015 р.

Зовнішня торгівля товарами Миколаївської області у 2014 році

Головним управлінням статистики узагальнені підсумки діяльності підприємств Миколаївської області у галузі зовнішньої торгівлі товарами за минулий рік.

За даними Державної митної служби Україны, у 2014 році на зовнішній ринок поставлено товарів на 1838 млн.дол. США, що на 16% менше, ніж у попередньому. Завезено з-за кордону різноманітних товарів на 630 млн.дол. США, що на 32% менше, ніж у 2013 році. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі склало составило 1208 млн.дол. США з переваженням експорту товарів над їх імпортом у 2,9 рази.
Підприємства Миколаївщини постачали товари за кордон у 121 країну світу, серед ких найбільші обсяги приходилися на Російську Федерацію (30% обласного експорту), Єгипет (14%), Ісламську Республіку Іран (9%), Саудівську Аравію, Іорданію та Пакистан (по 4%). У іноземців користувалися попитом  продукты рослнинного походження, продукцяя хімичної  і пов'язанної з нею промисловістю, механічне і електротехнічне обладання, готові харчові продукти.
Імпортувалися товари з 79 країн, головним чином з Російської Федерації (20% обласного імпорту), Гвінеї (17%), Білорусі, Китаю і Гайани (по 8%). З-за кордону завозилися мінеральні продукти, механічне і електротехнічне обладнання, готові харчові продукти, недорогоцінні метали і вироби з них.
Докладніше про обсяги експорту-імпорту товарів Миколаїівської області до кожной з країн-партнерів можна дізнатися на сайті Регіональної торгово-промислової палати Миколлаївської області тут

Немає коментарів:

Дописати коментар