Шукати в цьому блозі

середу, 11 березня 2015 р.

МГЗ випустив 1,45 млн.тонн глинозему у 2014

За підсумками 2014 показники щодо випуску продукції виконані. При бізнес-плані 1428000 тонн підприємство випустило 1454700 тонн глинозему. План з випуску готової продукції виконано на 101,9%.

У липні 2014 року МГЗ підтвердив відповідність діючих на підприємстві систем менеджменту якості, екологічного менеджменту та управління охороною праці та промисловою безпекою вимогам міжнародних стандартів.
За рахунок оптимізації роботи обладнання, зниження втрат, зміни концентраційних і температурних режимів виробництва споживання теплоенергії  вдалося знизити на 4,1%, електроенергії - на 1,3%, стисненого повітря - на 2,6%. Економія по допоміжних матеріалах і енергоресурсах у собівартості глинозему склала 3,81 долара на тонну готової продукції.
- У 2014 році підприємство зробило рух вперед з точки зору розвитку виробництва, поліпшення показників з охорони праці, екології. Колектив відпрацював досить чітко, згуртовано, - говорить гендиректор підприємства Дмитро Мирний. - Основний напрямок - зниження собівартості готової продукції. І персонал гідно впорався з цим завданням.
МГЗ перейшов на використання м'яких разових вкладишів для напіввагонів при транспортуванні своєї продукції - глинозему - на алюмінієві заводи. Це дало суттєве зменшення витрат на логістику, що особливо важливо для предпріятяі в умовах зростання цін на газ і електроенергію.
На підприємстві розроблено і впроваджено план поетапного збільшення технологічних концентраційних режимів. Здійснено схема шестиступінчастого використання пари на ділянці випарки. Частково модернізована схема проміжного охолодження пульпи на ділянці декомпозиції. Залежно від технологічних потоків регулювалася переробка бокситів за схемою «підсоложування». З метою зниження екологічних ризиків і забезпечення безперебійної роботи підприємства проводилася рекультивація шламового поля № 1 і будівництво об'єктів на шламовому поле № 2.

Немає коментарів:

Дописати коментар