Шукати в цьому блозі

понеділок, 20 липня 2015 р.

"Нібулон" планує наростити експорт сільгоспкультур на 19%

Сільськогосподарське підприємство "Нібулон" (Миколаїв), один з найбільших в Україні виробників і експортерів зернових та олійних культур, в 2015/2016 маркетингового року (МР, липень-червень) хоче наростити експорт на 19%, до 5 млн тонн сільгоспкультур, повідомляє delo.ua.

"У планах на поточний 2015/2016 і майбутні маркетингові роки - збільшення обсягу відвантаження до 5 млн тонн, в першу чергу, за рахунок таких перспективних ринків збуту, як Китай та Іран, а також подальше розширення географії експорту компанії, яка вже сьогодні налічує 64 країни світу", - повідомили агентству" Інтерфакс-Україна "у прес-службі компанії.
За результатами 2014/2015 МР компанією було оброблено і відвантажено на експорт понад 4,2 млн тонн зернових і олійних культур.
Для транспортування цього обсягу було залучено 113 вантажних суден, при цьому середній розмір партії склав 31,2 тис.тонн.
У 2014/2015 МР "Нібулон" експортував сільгосппродукцію в 30 країн, з яких найбільша частка припадає на Єгипет - 25%, Іспанію - 10% і Саудівську Аравію - 8%. "У всіх відношеннях новими напрямками в 2014/15 МГ для компанії стали Китай - 2,8%, Таїланд - 1,2% і Мексика - 1,05%. Остання заслуговує окремої уваги з точки зору географічної віддаленості країни і близькості провідних сільгоспвиробників таких, як США і Аргентина, які традиційно мають сильні позиції на ринку західної півкулі", - коментує компанія.
У структурі експорту компанії переважають кукурудза і пшениця, на які сумарно припадає 79% експорту компанії. За прогнозами "Нібулону", світове співвідношення попиту і пропозиції на ринках основних сільгоспкультур в порівнянні з минулим роком значно не змінилося, а, отже, в поточному маркетинговому році не варто очікувати різких змін цін, а цінові коливання будуть відбуватися під впливом традиційних сезонних факторів.
ТОВ СП "Нібулон" розпорядженні елеваторні потужності загальною місткістю понад 1,7 млн ​​тонн, а також власним перевантажувальним терміналом у Миколаєві. За підсумками 2013/2014 маркетингового року (липень-червень) "Нібулон" зберіг лідерство в обсягах експорту зернових та олійних культур з України з показником понад 4,5 млн тонн.

Немає коментарів:

Дописати коментар