Шукати в цьому блозі

понеділок, 6 липня 2015 р.

Малий бізнес Миколаївської області збільшив збитки в десять разів

У 2014 році у Миколаївській області функціонувало 10,1 тис. підприємств малого бізнесу, або 96,7% від загальної кількості юридичних осіб (без банків та бюджетних установ), з них 86% – це мікропідприємства. На кожні 10 тис. осіб наявного населення припадало 87 малих підприємств, у тому числі 77 мікро.

Усього у малому бізнесі працювало 42 тис.осіб (або третина найманих у підприємницькому секторі області), в середньому 4 особи на одному підприємстві. За видами економічної діяльності найбільша частка робочих місць зосереджена у сільському господарстві – чверть від загальної кількості працюючих на малих підприємствах, оптовій та роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів – 18%, промисловості – 16%.
За рік малими підприємствами реалізовано продукції, виконано робіт та надано послуг на 16,2 млрд.грн. В загальнообласному обсязі реалізованої продукції внесок підприємств малого бізнесу становив 25,5% проти 24,3% у попередньому році.
За галузями економіки найбільш помітна їх частка в реалізованій продукції (товарах, послугах) підприємств, які займаються операціями з нерухомим майном – 96,3%, сфери інформації та телекомунікацій – 88,3%, та будівництва – 67,4%. Водночас, незначну частку галузевого обсягу реалізації забезпечили малі підприємства промисловості (6,5%), що зумовлено, в першу чергу концентрацією потужного потенціалу, представленого великими та середніми підприємствами.
Фінансовий результат до оподаткування цієї категорії підприємств за 2014 рік склав 1754,7 млн.грн. збитку (188,8 млн.грн. прибутку у 2013 році). Вагомі обсяги сальдованого збитку допущено у промисловості (945 млн.грн.) та транспорті, складському господарстві, поштовій і кур’єрській діяльності (649,5 млн.грн.).

Немає коментарів:

Дописати коментар