Шукати в цьому блозі

суботу, 4 липня 2015 р.

"Нібулон" поповнив свій флот трьома буксирами-штовхачами

Компанія "НИБУЛОН" поповнила свій флот трьома буксирами проекту 121 - "Кремнчузький", "Козацький", "Переяславський" - побудовавними у червні цього року на власному суднобудівному-судоремонтному заводі. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.



Буксири вже приступили до роботи на Південному Бузі і Дніпрі. .

Буксир-штовхач проекту 121 – це однопалубне судно з одноярусною рубкою на верхній палубі і підйомної рульової рубкою кругового огляду в носовій частині, обладнане носовими упорами для штовхання, буксирним гаком для буксирування в кормі, з двома ґвинторульовими колонками лівого і правого обертання (з поворотом на 360 градусів) та з двома головними двигунами.

Завдяки зменшеній осадці буксири розраховані для використання у внутрішніх водних артеріях із малими глибинами і будуть експлуатуватися із несамохідними суднами проекту NBL-91. Для інформації: осадка несамохідних суден попереднього проекту NBL-90 складає 3,56 м, проекту NBL-91 складатиме 2,7 м. Буксири попереднього проекту POSS-115 мають осадку 2,54 м, а судна проекту 121 ходитимуть з осадкою 1,6 м.

До районів експлуатації нових буксирів відносяться Дніпро та Південний Буг і їх прилеглі притоки, Чорне та Азовське море, Керченська протока.

Головні характеристики суден: клас – KM * Ice2 B-R4-RSN3,0 AUT3 NAV-1 Буксир; габаритна довжина – близько 27,88 м; габаритна ширина – 9 м; водотоннажність – 254 тонни; висота борту над міделем – 2,7 м; найбільша надводна габаритна висота з піднятими рубкою та щоглою – 17,6 м. Середня швидкість порожнім складає 10 вузлів, при переході в каравані – близько 4,5 вузлів.

На суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» розроблена та успішно реалізується виробнича програма зі 100% завантаженістю підприємства на найближчі п’ять років. У планах компанії будівництво на власній судновій верфі 12 несамохідних суден, загальним дедвейтом 36 тис. тонн (проект NBL-91), 12 мілкосидячих буксирів, загальною потужністю 14,4 тис. кінських сил (проект 121), 35 самохідних суден типу «Волго-Дон макс», загальним дедвейтом близько 200 тис. тонн.

Немає коментарів:

Дописати коментар