Шукати в цьому блозі

понеділок, 27 липня 2015 р.

Суд відмовив колишньому власнику порту Ніка-Тера у вимозі визнати компанію банкрутом

Господарський суд Миколаївської області відмовився порушувати справу про банкрутство морського порту «Ніка-Тера» за позовом компанії Sandypool Limited Cyprus, Limassol (Кіпр, Лімасол).

2 липня 2015 Sandypool Limited подала позов про порушення справи про банкрутство до Господарського суду Миколаївської області.
Суд взяв до уваги представлені юристами морського порту докази про голослівні звинувачення в нібито існуючих несвоєчасно сплачених борги компанії і відмовив у порушенні справи.
«Міцні позиції на ринку і впевнене фінансове становище «Ніка-Тера» очевидні. Про банкрутство не може бути й мови», - зазначив керівник «Ніка-Тера» Олександр Гайду.
2 липня компанія Романа Деньковича «SANDYPOOL Limited» (Кіпр, Лімасол) подала заяву про порушення справи про банкрутство портового терміналу "Ніка-Тера" в Господарський суд Миколаївської області.
Роман Денькович - колишній власник даного портового активу і тепер він заявляє, що чотири роки тому продав термінал Дмитру Фірташу за суму в п'ять разів дешевше реальної вартості під тиском.
Денькович визнає, що кредитував своє українське підприємство зі своєї ж кіпрської компанії.
«На той момент у« МСП «Ніка-Тера» залишалися фінансові зобов'язання перед моєю компанією «Sandypool Limited» - кредити, які порт повинен був обслуговувати і повертати. У перебігу певного періоду накопичились прострочені платежі з обслуговування кредитів на понад 1,5 мільйонів доларів, платежі проводилися не за графіком, а в залежності від бажання нового власника підприємства ", - розповів Денькович порталу ЦФТС. За його словами, навесні 2014 він зажадав повернення всіх прострочених платежів у зв'язку з арештом Дмитра Фірташа і з'явилися в зв'язку з цим ризиками.
Як повідомлялося, в 2014 році термінал морського порту «Ніка-Тера» збільшив переробку вантажів на 21,62%, або на 0,8 млн тонн до 4,5 млн тонн порівняно з 2013 роком.
ТОВ «Ніка-Тера» - морський термінал, який здійснює перевантаження та зберігання калійних добрив, зернових культур і генеральних вантажів, входить в холдинг Ostchem.

Немає коментарів:

Дописати коментар