Шукати в цьому блозі

четвер, 9 липня 2015 р.

У Миколаїві створили новий проект броньованого штурмового катеру "КЕНТАВР"

Провідне українське підприємство в галузі проектування нових і модернізації діючих кораблів - Миколаївське державне підприємство «Дослідно-проектний центр кораблебудування» - захистило технічний проект з шифром «Кентавр».

Новий швидкохідний броньований десантно-штурмової катер покликаний вирішувати складні і ризикові завдання в найближчій морський і річковий акваторії, вступаючи в бій з противником або забезпечуючи доставку і висадку десанту.
На відміну від іноземних зразків, що вміщають не більше 20 десантників, український броньований десантно-штурмової катер здатний доставляти десант у кількості 32 чол. Екіпаж катера - 5 чоловік.
"Кентавр" є подальшим розвитком лінійки броньованих катерів "Гюрза" і "Гюрза-м", у порівнянні з якими "Кентавр" володіє розширеним функціоналом для виконання спеціальних завдань.
Як очікується, до кінця поточного року у Військово-морські сили України надійдуть два малих артилерійських бронекатера проекту 58155 "Гюрза-М". Всього ж до кінця 2020-го їх має бути 18 одиниць.
За оцінками директора інформаційно-консалтингової компанії Defence Express Сергія Згурця, для ВМС України необхідно не меншу кількість і "Кентаврів", але набагато раніше, ніж в 2020 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар