Шукати в цьому блозі

середу, 1 липня 2015 р.

Іnternational Trade Centre готує проект з розвитку овочівництва у Миколаївській області

Місія експертів Міжнародного Торгового Центру (Іnternational Trade Centre, Швейцарія) провела зустрічі з керівництвом Миколаївської області та представниками агропромислового комплексу.


Місія Міжнародного Торгового Центру (ІТС) носить моніторинговий характер і спрямована на збір інформації про реальний стан справ в аграрному секторі економіки України, і буде працювати в трьох регіонах країни: Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. ІТС пропонує технічну допомогу по виходу на нові ринки малого та середнього бізнесу агропромислового комплексу, насамперед, спеціалізується на вирощуванні і переробці плодоовочевої продукції.

У регіональній торгово-промисловій палаті начальник відділу ІТС по країнах Східної Європи та Центральної Азії Олена Бутрімова і міжнародний експерт з агропромислової галузі ІТЦ Артур Діллман зустрілися з представниками районних управління АПК, асоціації фермерів, галузевих бізнес-асоціацій, виробники рослинницької, насамперед, овочевої продукції , переробниками та виробниками харчової продукції.

Вони розповіли про досвід реалізації подібних проектів в інших країнах. У Молдові ІТС допомагає місцевим експортному агентству в просуванні молдавських яблук на зовнішніх ринках, у Киргизстані в результаті роботи подібного проекту місцеві фермери змогли потіснити на внутрішньому ринку імпортні продукти, для Індії сьогодні розробляється великий проект по виходу на африканські ринки.

- Ми зараз проводимо зустрічі для того, щоб почути від вас: що заважає розвитку фермерських господарств та малого бізнесу в АПК. Результатом моніторингу ситуації і аналізу пропозицій аграріїв стане розробка пропозицій в рамках проекту технічної допомоги, - розповіла Олена Бутрімова.

Це можуть бути як курси навчання, так і підготовка методичних рекомендацій або дорожніх карт, допомога в участі у міжнародних виставках, можливо - пошук і підбір фінансових донорів.

Міжнародний експерт Артур Діллман підкреслив, що український аграрний комплекс сьогодні має дуже серйозну базу для розвитку:

- Я був тут 15 років тому. За цей час ви дуже сильно просунулися вперед. І навіть в умовах збройного конфлікту залишаєтеся цікавими для інвесторів. Але з ними треба вміти працювати, - підкреслив він.

У ході зустрічі обговорювалися проблеми оподаткування сільгоспвиробників, організації логістики та оптової торгівлі, сертифікації продукції як умови для виходу не тільки на зовнішні, але і на внутрішній ринок.

- See more at: http://www.rtpp.com.ua/uk/news/2015/06/03/3/eksperty-mizhnarodnogo-torgovogo-centru-zustrilysya-z-mykolayivskymy-agrariyamy 

Немає коментарів:

Дописати коментар