Шукати в цьому блозі

неділю, 11 травня 2014 р.

«Миколаївгаз» інвестував 10 мільонів гривень у нове обладання

У 2013 році ПАТ «Миколаївгаз» інвестувало в модернізацію газових мереж Миколаївської області понад 10 мільйонів гривень, повідомляє прес -служба компанії.

У тому числі в рамках інвестиційної програми було придбано нове обладнання для проведення комплексного приладового обстеження газопроводів.

Передусім фахівці компанії використовували для пошуку витоку газу вітчизняні прилади ВАРТА,  вже до початку 2014 експлуатаційні служби доукомплектували 30 новими моделями високочутливих течошукачів ВАРТА 5-03 MG з GPS - навігацією.

«Прилади служать не тільки для виявлення витоків природного газу, а й для вимірювання концентрації чадного газу від 0,001 %. Цього року ми впроваджуємо в роботу новий проект. Тепер вся інформація, отримана за допомогою приладів ВАРТА, завдяки GPS- системи буде відображена на електронній карті газопроводів області. Це дає нам можливість контролювати кожну ділянку газопроводу з максимальною точністю, ефективно усувати і запобігати аварії», - пояснює головний інженер ПАТ « Миколаївгаз »Володимир Покотілов .

Крім цього компанією були придбані три лазерних детектора витоку метану RMLD (Remote Methane Leak Detector ) - досл.перев. детектор витоку віддаленого метану. Вони здатні швидко і ефективно визначити витік газу на відстані до 30 метрів.

«Цей прилад дозволяє обстежити мережі у важкодоступних місцях: повітряні газопроводи на великій висоті , підземні на рівні кількох метрів, газопроводи знаходяться на територии приватних володінь з обмеженням до них доступу тощо. Вартість одного такого приладу складає 240 тис.грн.», - зазначає глава правління ПАТ « Миколаївгаз »Богдан Стегній.

У 2014 році ПАТ «Миколаївгаз» продовжить інвестування у підвищення безпеки газопостачання. Компанія планує придбати ще 50 приладів ВАРТА і 2 приладу RMLD .

Загалом згідно інвестпрограмі цього року на модернізацію обласної газотранспортної системи передбачено спрямувати понад  11,8 мільйонів гривень.


ПАТ «Миколаївгаз» - єдина на території Миколаївської області компанія - ліцензіат з постачання і транспортування природного газу. Підприємство експлуатує 6,4 тис. км газопроводів. Щорічний обсяг транспортування природного газу складає близько 720 млн. куб. м. газу.

Немає коментарів:

Дописати коментар