Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 9 травня 2014 р.

Миколаївська міськрада звернулася з проханням зробити Миколаїв основною базою ВМС України

65 депутатів з 71 присутніх на сесії Миколаївської міськради 25 квітня підтримали звернення про розміщення частин ВМС України у Миколаєві. 

«Депутатський корпус Миколаївської міської ради на підставі колективного звернення керівників громадських організацій ветеранів Збройних Сил та інших силових структур Миколаївської області, а також громадськост, політичниіх партій, організацій, городян, усвідомлюючи стратегічну важливість ВМС Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності нашої держави, звертається з пропозицією щодо визначення відповідними нормативними документами місцем постійної дислокації частин і підрозділів ВМС Збройних Сил України місто Миколаїв.

Рішення про розміщення флоту України на території нашого міста базується на багатьох чинниках. У першу чергу, це історичні умови, вигідне географічне положення, розвинена інфраструктура з ремонту та технічного обслуговування кораблів, багаті військові традиції міста і міцні військово-шефські зв'язки громадськості і трудових колективів міста з військовослужбовцями Збройних Сил України та Військово- Морського флоту.

Миколаїв народжений більш ніж 220 років тому, як суднобудівна верф, за роки свого існування став одним зі світових центрів кораблебудування, майже 100 років на своїй території розміщував штаб флоту. Морська душа флоту живе в назвах вулиць, в сотнях зведених на миколаївських заводах кораблях. Впевнені , що наше славне місто Миколаїв буде пишатися високим званням бази українського флоту, а депутатський корпус Миколаївської міськради , громада міста зроблять все необхідне для створення умов для розміщення і діяльності частини підрозділів ВМС Збройних Сил України», - сказано у Зверненні.

Немає коментарів:

Дописати коментар