Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 16 травня 2014 р.

На МГЗ знижують витрати на логістику

Миколаївський глиноземний завод переходить на використання м'яких разових вкладишів для піввагонів при транспортуванні своєї продукції - глинозему - на алюмінієві заводи.

Перехід на відвантаження глинозему в напіввагони, з використанням м'яких вкладишів, дасть суттєве зменшення витрат на логістику, що особливо важливо для МГЗ в умовах зростання цін на газ та електроенергію.

- Щоб працювати стабільно і рентабельно, шукаємо і впроваджуємо різні рішення, спрямовані на подальше зниження питомих витрат сировини та енергоносіїв. Крім того, підприємство, спільно з глиноземного дивізіоном компанії РУСАЛ, дирекціями з транспорту і логістики, з розвитку виробництва, впроваджує проект з оптимізації витрат на транспортування глинозему з МГЗ на Красноярський і Братський алюмінієві заводи. Рішення з піввагонами в рамках цього проекту обіцяє дати істотне зниження витрат на логістику, - пояснив генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний. - За розрахунками, вартість залізничних тарифів і оренди напіввагонів з використанням м'яких вкладишів значно менше, ніж при традиційній відвантаженні в хоперах - мінераловозах .

Вкладиші для піввагонів представляють собою ємність, що складається з корпусу й елементів кріплення із зовнішньої сторони піввагона. Корпус - це герметична упаковка, виконана з полімерних матеріалів високої щільності, яка виключає втрати глинозему при транспортуванні. Завантаження здійснюється через верхні завантажувальні рукава. Вивантаження на алюмінієвому заводі відбувається через нижні вивантажувальні люки. Після експлуатації вкладиш видаляється з вагона і утилізується.


Миколаївський глиноземний завод був введений в експлуатацію в 1980 році. У 2000 році він був включений в технологічний ланцюжок компанії РУСАЛ. МГЗ є одним з найбільших виробників сировини для алюмінієвої промисловості в Європі, його виробнича потужність становить 1 600 000 тонн глинозему на рік. Системи менеджменту сертифіковані на відповідність вимогам стандартів ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001.

Немає коментарів:

Дописати коментар