Шукати в цьому блозі

четвер, 15 травня 2014 р.

Вищий господарський суд зупинив банкрутство "Океану"

Вищий господарський суд України (ВГСУ) скасував прийняте в листопаді 2013 рішення суду нижчої інстанції про визнання банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан".

Своєю постановою від 13 травня ВГСУ скасував відповідну постанову господарського суду Миколаївської області від 1 листопада 2013 року.

"В даний час у виробництві госпсуду Миколаївської області знаходиться скарга на дії ліквідатора Миколи Хайло", - повідомило джерело в суді.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Господарський суд Миколаївської області визнав банкрутом ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" за клопотанням близькою до власника "Смарт- груп" Вадима Новинського ТОВ "Консалтинг- Гамма" (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл) . ТОВ"Консалтинг- гамма" раніше було співвласником заводу "Запоріжнерудпром", афілійованого зі "Смарт - холдингом".

ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" (до квітня 2011 року - "Вадан Ярдс Океан", до грудня 2008-го - Damen Shipyard's Okean, до лютого 2001 р. - "Суднобудівний завод "Океан") спеціалізується на виробництві та ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.

За даними НКЦПФР, станом на другий квартал 2013 року, пакет акцій "Океану" у розмірі 98,7 % сконцентрувала Zonel Operations Limited (Кіпр).

У квітні 2013 року Господарський суд Миколаївської області затвердив реєстр кредиторів підприємства із загальною сумою визнаних вимог у розмірі 2,3 млрд грн. Основними кредиторами підприємства визнані компанії Belmont Industries Inc (Беліз) і ТОВ "Консалтинг- гамма".

У лютому 2012 року про готовність придбати 50 % акцій заводу "Океан" повідомив "Смарт -холдинг" . Президентом ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан"  виступає Василь Федін - виконавчий директор Smart Maritime Group (SMG) - суднобудівного субхолдинг "Смарт- Холдингу".


На сьогоднішній день до складу SMG входять також ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (Миколаїв) і ПАТ "Херсонський суднобудівний завод".

Немає коментарів:

Дописати коментар