Шукати в цьому блозі

вівторок, 1 березня 2016 р.

Миколаївський порт «Ніка-Тера» вкладе 172 мільйони на покупку кранів та іншої техніки

У 2016 році миколаївський морський термінал «Ніка-Тера» (ТОВ «МСП Ніка-Тера» входить в Group DF) направить 172 мільйони гривень на технічне переозброєння порту. Інвестиції будуть вкладені в покупку портальних кранів «Марк-36» і мобільних грейферних перевантажувачів «Sennebogen 835».

Про це повідомили в прес-службі підприємства.

Придбана техніка буде експлуатуватися на території вантажного району, що спеціалізується на перевалці навалочних вантажів. Дані інвестиції дозволять в подальшому ввести в експлуатацію споруджуваний причал і збільшать рівень механізації вантажних робіт.

В кінці минулого року порт уклав договір з найбільшим світовим виробником техніки для підйому і переміщення вантажів - компанією «Конекрейнс Україна» (корпорація Konecranes, Фінляндія) - на виготовлення двох портальних кранів «Марк-36» вантажопідйомністю 36 тонн кожен. Крім цього, в 2015 році укладено договір з компанією «Універсал Сервіс Україна» (офіційний дилер Sennebogen в Україні) на покупку перевантажувачів «Sennebogen 835», які будуть використовуватися для роботи за схемою вагон-склад, а також для штабелювання вантажу. Поставка «Sennebogen 835» очікується в березні поточного року, поставка «Марк-36» - в кінці 2016 року.

- У рамках програми по збільшенню протяжності причальної лінії ми найближчим часом плануємо завершити будівництво ще одного причалу. У зв'язку з розширенням і, відповідно, планованим збільшенням вантажообігу, закуповуємо сучасну техніку, яка дозволяє виробляти перевантаження вантажів з більшою продуктивністю і високим рівнем безпеки праці, - говорить голова товариства «МСП Ніка-Тера» Олександр Гайду.

Сьогодні на території комплексу з перевалки та зберігання сипучих вантажів відкритим способом працюють два портальні крани «Сокіл», три мобільних крана «Liebherr», два портальні крани «GANZ» і 9 пересувних стрічкових конвеєрів «Telestack».

Всього в 2016 році в розвиток «Ніка-Тери» планується вкласти близько 225 мільйонів гривень.

В рамках програми по збільшенню протяжності причальної лінії, планується закінчення будівництва ще одного причалу. Крім того, компанія продовжить вкладати в технічне переоснащення складських комплексів причалів, призначених для перевалки навалювальних вантажів. 

Програма розвитку портової інфраструктури на увазі продовження будівництва залізничних шляхів і пристрої твердого покриття автомобільних проїздів на території терміналу. Намічено будівництво нових і реконструкція існуючих ділянок по обслуговуванню техоборудования.

У цьому році «Ніка-Тера» завершить реконструкцію території колишнього заводу ЗБВ для створення зовнішньої накопичувальної автостоянки на 200 вантажних автомобілів. Разом з цим, порт реалізує проект з будівництва нового лабораторно-візеровочного комплексу зернових культур для обслуговування одночасно чотирьох зерновозів. Буде введено в експлуатацію реконструйований цех для розміщення ділянки з виготовлення композитних матеріалів.

Як повідомлялося, інвестиції в МСП «Ніка-Тера» в 2015 році склали 235,7 мільйона гривень. Реалізовано проект по створенню газопроводу середнього тиску, який дозволив запустити систему сушки зерна і осушувач повітря складу карбаміду, а також проект з будівництва спеціальної галереї зернового терміналу, який дозволить одночасно проводити завантаження двох суден на причалі зернового терміналу.

Крім того, порт продовжував реалізувати проект по збільшенню потужностей і пропускної спроможності порту. Зокрема, була збільшена причальна лінія, здійснено днопоглиблення акваторії, проведена модернізація конвеєрних галерей і закуплено нове обладнання (навантажувачі, транспортери, пробовідбірники, пересувні стрічкові конвеєри Telestack). В цілому з 2011 року в «Ніка-Теру» було інвестовано 1 мільярда 168 мільйонів гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар