За попередніми розрахунками, в 2015р. індекс загального обсягу сільськогосподарського виробництва порівняно з 2014р. становив 102,2%, у т.ч. продукції рослинництва – 105,4%, тваринництва – 90,5%.
Під урожай 2015р. сільськогосподарські культури, за попередніми даними, було посіяно на площі 1562,7 тис.га, що на 1 тис.га (на 0,1%) менше ніж під урожай 2014р.
У минулому році загальне виробництво зернових культур у вазі після доробки, за рахунок розширення зібраних площ (на 0,8%) та підвищення урожайності (на 0,3%), збільшилось порівняно з 2014р. на 1,1% та становило 28961,7 тис.ц.
Розширення площ збирання (на 3,5%) та підвищення їх продуктивності (на 23,9%) сприяли збільшенню (на 28,9%) виробництва соняшника на зерно, валовий збір якого у вазі після доробки склав 9382,4 тис.ц.
Валовий збір цукрових буряків (фабричних), за рахунок розширення зібраної площі (на 11,7%) та підвищення середньої урожайності (на 16,6%), збільшився порівняно з 2014р. на 30,2% і склав 853,6 тис.ц.
Унаслідок суттєвого скорочення площ збирання (на 53,4%) та зниження їх продуктивності (на 2,9%), виробництво ріпаку в усіх категоріях господарств зменшилося більш ніж наполовину (на 54,9%) і склало 415,2 тис.ц.
Валовий збір сої в цілому по області зменшився на 6,3% і склав 252,3 тис.ц, що зумовлено зниженням урожайності на 23,6%.
Зменшення середньої урожайності картоплі (на 11 ц з 1 га) та овочів (на 5 ц) призвело до скорочення їх виробництва на 7,5% та 1,9% відповідно.
Обсяги виробництва плодоягідної продукції збільшилися на 10,3% (зібрано 355,9 тис.ц), натомість винограду – зменшилися на 2,1% (507,6 тис.ц).
Господарствами населення в 2015р. вирощено 98,3% загального врожаю картоплі, 71,2% плодів і ягід, 47,7% овочів, 34,7% зернових культур, 22,3% соняшнику.
Усіма категоріями господарств реалізовано на забій 51,8 тис.т худоби та птиці (у живій вазі), що на 10,2% менше порівняно з 2014р., вироблено 343,8 тис.т молока (на 6,9% менше), одержано 283,3 млн.шт. яєць (на 43,3% менше) та 123 т вовни (на 0,8% менше). У загальному виробництві м’яса частка господарств населення становила 87,5%, молока – 89%, яєць – 49,8%, вовни – 87,8%.
За попередніми розрахунками, у господарствах усіх категорій на 1 січня 2016р. у порівнянні з початком 2015р. поголів’я великої рогатої худоби зросло на 2% (становило 135,1 тис. голів), овець та кіз – на 2,1% (54 тис. голів), водночас, поголів’я птиці скоротилося на 7,2% (2909,2 тис. голів), свиней – на 11,2% (114,7 тис. голів), корів – на 2,8% (80 тис. голів).
Під урожай 2015р. сільськогосподарські культури, за попередніми даними, було посіяно на площі 1562,7 тис.га, що на 1 тис.га (на 0,1%) менше ніж під урожай 2014р.
У минулому році загальне виробництво зернових культур у вазі після доробки, за рахунок розширення зібраних площ (на 0,8%) та підвищення урожайності (на 0,3%), збільшилось порівняно з 2014р. на 1,1% та становило 28961,7 тис.ц.
Розширення площ збирання (на 3,5%) та підвищення їх продуктивності (на 23,9%) сприяли збільшенню (на 28,9%) виробництва соняшника на зерно, валовий збір якого у вазі після доробки склав 9382,4 тис.ц.
Валовий збір цукрових буряків (фабричних), за рахунок розширення зібраної площі (на 11,7%) та підвищення середньої урожайності (на 16,6%), збільшився порівняно з 2014р. на 30,2% і склав 853,6 тис.ц.
Унаслідок суттєвого скорочення площ збирання (на 53,4%) та зниження їх продуктивності (на 2,9%), виробництво ріпаку в усіх категоріях господарств зменшилося більш ніж наполовину (на 54,9%) і склало 415,2 тис.ц.
Валовий збір сої в цілому по області зменшився на 6,3% і склав 252,3 тис.ц, що зумовлено зниженням урожайності на 23,6%.
Зменшення середньої урожайності картоплі (на 11 ц з 1 га) та овочів (на 5 ц) призвело до скорочення їх виробництва на 7,5% та 1,9% відповідно.
Обсяги виробництва плодоягідної продукції збільшилися на 10,3% (зібрано 355,9 тис.ц), натомість винограду – зменшилися на 2,1% (507,6 тис.ц).
Господарствами населення в 2015р. вирощено 98,3% загального врожаю картоплі, 71,2% плодів і ягід, 47,7% овочів, 34,7% зернових культур, 22,3% соняшнику.
Усіма категоріями господарств реалізовано на забій 51,8 тис.т худоби та птиці (у живій вазі), що на 10,2% менше порівняно з 2014р., вироблено 343,8 тис.т молока (на 6,9% менше), одержано 283,3 млн.шт. яєць (на 43,3% менше) та 123 т вовни (на 0,8% менше). У загальному виробництві м’яса частка господарств населення становила 87,5%, молока – 89%, яєць – 49,8%, вовни – 87,8%.
За попередніми розрахунками, у господарствах усіх категорій на 1 січня 2016р. у порівнянні з початком 2015р. поголів’я великої рогатої худоби зросло на 2% (становило 135,1 тис. голів), овець та кіз – на 2,1% (54 тис. голів), водночас, поголів’я птиці скоротилося на 7,2% (2909,2 тис. голів), свиней – на 11,2% (114,7 тис. голів), корів – на 2,8% (80 тис. голів).
Немає коментарів:
Дописати коментар