Шукати в цьому блозі

суботу, 19 березня 2016 р.

«НІБУЛОН» виграв в арбітражі GAFTA суперечку з компанією "Райз" на $17,5 млн

Торговельна компанія Nibulon SA (Швейцарія) виграла в Арбітражному суді Міжнародної асоціації торгівлі зерном і кормами (GAFTA) спір на $ 17,5 млн у ПАТ «Компанія «Райз» (Київ) за непостачання кукурудзи в 2010 році, проте «Райз» заперечує наявність такого боргу і заявляє про намір продовжити відстоювати свої права у всіх можливих інстанціях.


«Процедура в Високим суді Англії і всі будь-які інші процедури, які тільки можливі на території Англії вже завершені, рішення є остаточним», - сказав агентству «Інтерфакс-Україна» заступник генерального директора ТОВ СП «Нібулон» Андрій Васильєв.

«Компанія «Райз» не визнає борг перед «Нібулон» та продовжить боротьбу у всіх можливих інстанціях. Важливо згадати, що Високий суд Лондона, який вважається одним з найавторитетніших в світі, 24.03.2015 став на бік «Райз» і виніс рішення про перегляд рішення GAFTA», - в свою чергу повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в прес-службі холдингу «Укрлендфармінг», який придбав «Райз» в 2011 році.

У «Укрлендфармінге» пояснили, що «Райз» уклала з Nibulon S. A. договори на поставку 158 тис.тонн кукурудзи, які компанія не змогла виконати з об'єктивних причин - через введення в той час Україною квотування експорту кукурудзи.

У холдингу наголосили, що «Райз» не отримував передоплати від «Нібулона», проте не дивлячись на це «Нібулон» продовжує спроби стягнути з «Райза» суму, рівну вартості всієї непоставленої кукурудзи, а також штрафи і вартість юридичних послуг.

«Беручи до уваги той факт, що компанія «Райз» фізично не могла відвантажити товар в зв'язку з відсутністю квот на експорт, а також враховуючи, що ніяких передоплат компанія «Райз» не отримувала, вважаємо дану триваюче судовий розгляд проявом жадібності і спробою отримати незаконну вигоду за рахунок українського виробника. Просимо поставитися з розумінням до даної ситуації і не робити поспішних висновків», - відзначили в «Укрлендфармінге».

У свою чергу А. Васильєв з «Нібулону» повідомив, що GAFTA тричі зверталася до «Райз» з попередженням і після цього оголосила всім своїм членам, що «Райз" не виконав остаточне рішення арбітражу.

«Райз» оголошений дефолтером в зв'язку з невиконанням зобов'язань. Загальна сума, яку компанія зобов'язана сплатити - $ 21,5 млн, з якої $ 17,536 млн - зобов'язання за поставку кукурудзи, інша частина - штрафні санкції», - сказав А. Васильєв.

Немає коментарів:

Дописати коментар