Шукати в цьому блозі

середу, 30 березня 2016 р.

Smart Maritime Group викупила останні 9,64% акцій ЧСЗ

У вівторок, 29 березня, на Українській фондовій біржі успішно завершився голландський аукціон з продажу акцій ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ). Про це повідомляє прес-служба Фонду держмайна України.


До продажу пропонувалося 9,64% акцій товариства. Переможцем аукціону стало ТОВ "Смарт-Мерітайм Груп" (входить в "Смарт-холдинг" Вадима Новинського), яке в ході торгів запропонував ціну 1,49 млн гривень. У ФДМУ відзначили, що ціна в три рази перевищила мінімальну ціну продажу вищезгаданого пакету акцій.

У Фонді пояснили, що через відсутність попиту і численні спроби продати акції ЧСЗ пакет акцій заводу був включений в перелік об'єктів приватизації, які можуть бути продані на класичних аукціонах зі знижками в 60% і 50% або на голландських аукціонах (за методом зниження ціни ).

Перелік пакетів акцій з 34 об'єктів сформований ФДМУ за результатами аналізу стану їх продажу. Всі вони були виставлені на продаж більше 10 разів і не знайшли своїх покупців, зазначили у відомстві.

Нагадаємо, початкова вартість зазначеного пакета акцій становила 12,5 млн гривень.

Чорноморський суднобудівний завод розташований на південному заході Миколаєва, на березі Бузького лиману, що має прямий вихід в Чорне Море. На ЧСЗ є проектно-конструкторський центр і цеху допоміжного виробництва. Завод має високий ступінь автономності, є унікальним комплексним підприємством суднобудівно-машинобудівного типу, найбільшим серед аналогічних підприємств не тільки в Європі, але і в світі.

Smart Maritime Group заснована в 2009 році для управління морегосподарського активами "Смарт-холдингу". Крім ЧСЗ SMG також контролює Херсонський суднобудівний завод.

Немає коментарів:

Дописати коментар