Шукати в цьому блозі

четвер, 3 березня 2016 р.

Обсяг промислового виробництва в Миколаївській області у 2015 році скоротився на 8,9%

За підсумками 2015р. порівняно з 2014р. обсяг промислового виробництва в області скоротився на 8,9%. У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря спад склав 12,1% (у т.ч. у виробництві електроенергії – 15,2%), переробній промисловості – 7,8%. Водночас, у добувній промисловості та розробленні кар’єрів одержано приросту на 1,2%.

Серед основних галузей переробної промисловості обсяги продукції у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів зменшились на 17,8%, машинобудуванні (крім ремонту і монтажу машин і устатковання) – на 9% та виробництві хімічних речовин і хімічної продукції – на 4,7%. 

Разом з цим, приросту продукції одержано у виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 1%, виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 1,2%, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання – на 1,9%.

У виробництві харчових продуктів і напоїв спад склав 9,6%. Зокрема, на підприємствах з виробництва інших харчових продуктів обсяги знизились на 27,8%, з перероблення та консервування фруктів і овочів – на 21,3%, з виробництва олії та тваринних жирів – на 14,1%, молочних продуктів – на 10,8%, м’яса та м’ясних продуктів – на 7%, готових кормів для тварин – на 6,9%. 

Водночас, у виробництві напоїв одержано приросту продукції на 2,3%, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів – на 3,9%, у переробленні та консервуванні риби – на 33,3%, у виробництві продуктів борошномельно-круп’яної промисловості – на 45,6%.

Немає коментарів:

Дописати коментар