Шукати в цьому блозі

вівторок, 22 березня 2016 р.

Financial Times вважає Миколаїв і Южноукраїнськ найкращими містами Європи за ефективністю витрат

Журнал fDi Intelligence, який видається британською компанією The Financial Times, склав рейтинг європейських міст майбутнього на 2016/2017 роки. В одній з категорій цього рейтингу перемогли українські міста, в тому числі Миколаїв і Южноукраїнськ.



Рейтинг «Європейські міста майбутнього 2016/2017» являє собою інформацію, яка відображає інвестиційну привабливість і перспективність регіонів. Як і в попередні роки, міста Північної і Західної Європи займають лідируючі позиції.

У загальному рейтингу європейських міст майбутнього (незалежно від розміру) лідирують Лондон, Париж, Дублін, Франкфурт, Мюнхен.

Також є рейтинги європейських міст за економічним потенціалом, за капіталом і рівнем життя, за привабливістю бізнес-партнерства, зв'язків і дружелюбності для бізнесу. У них українські міста відсутні.

Зате цілий ряд українських міст стали лідерами рейтингу європейських міст 2016/2017 по ефективності витрат.

Рейтинг fDi Intelligence розділений на п'ять категорій: журнал вибрав кращих серед головних європейських міст, великих, міст середнього розміру, маленьких і мініатюрних. Київ посів перше місце за показником «економічна ефективність» серед головних міст Європи. Друге місце в цьому рейтингу зайняв Мінськ, далі - Бухарест (Румунія), Санкт-Петербург (Росія) і Прага (Чехія).

Серед великих міст перемогу в рейтингу по економічній ефективності здобув Харків. Друге місце тут дісталося Дніпропетровську, третє - Одесі, далі йдуть Софія (Болгарія) і Самара (Росія).

У рейтингу кращих міст середнього розміру з економічної ефективності перше місце дісталося Миколаєву, друге - Кишиневу (Молдова). Далі в таблиці розташувалися Запоріжжя, Львів і Луганськ.

Серед маленьких міст перемогу за показником економічної ефективності здобув Скоп'є (Македонія). Далі йдуть Тернопіль, Кременчук (Полтавська область), Мелітополь (Запорізька область). Шосте місце дісталося Бердянську (Запорізька область).

Кращим мініатюрним містом Європи з економічної ефективності став Штіп (Македонія), за ним розташувалися Южноукраїнськ (Миколаївська область), Шумськ (Тернопільська область), Мостиська (Львівська область). Восьме місце в цьому рейтингу зайняв Трускавець (Львівська область).

Немає коментарів:

Дописати коментар